REMEMBRANCE

REMEMBRANCE
September 20, 2021 Archetype

Remembrance

Text: Dubravka Prpić Znaor

https://www.itgirl.hr/newsflash/style-and-glow/12914-stasa-cimbur-napravila-sam-zavjese-vintage

Masterpiece od the Week su zavjese u Boho stilu (engl. Bohemian, fran.Bohemien).

Dala sam im ime ”Remembrance” i hommage su svim ženama u mojoj obitelji.

Dugo su heklani stolnjaci, vezeni tabletići, šlingane posteljine i slični vezeni ručni radovi ležali u kutijama, pomno spremljeni a ipak zaboravljeni, bez nade da će ikad opet”igrati” svoju originalnu ulogu. Pripadali su mojoj mami, baki, teti, strini i ostalim dragim ženama u obitelji. Koliko se samo sretnih čavrljanja ili tješenja odvijalo nad njima ispijajući kavice i čašice likera svjedoči i još po koja zaostala flekica koja nije iščezla u pranju, nedjeljni i slavljenički ručkovi za koje su se iznosili posebni stolnjaci, koliko se snivalo i gugutalo u bijeloj, uštirkanoj posteljini sa šlinganim ukrasima…

Željela sam zaustaviti iščezavanje u zaboravu i udahnuti im posve novi život spojivši ih tehnikom patchwork-a u originalni dizajn. Stvorila sam kolaž kombinirajući različite teksture, prozračne, kukičane dijelove s punim tekstilom, dijelovima jastučnica i šlifera i s dugmadi, a potom je sve podstavljeno markizetom zadržavši prozračnost.

Preostalo mi je još da na malim krpicama izvezem njihova imena koja će tu i tamo biti pričvršćena na dijelove kao pravi svjedoci postojanja.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*